Frankrijk

Frankrijk is het land van de wijn en de zon. Dit uitgestrekte land heeft onnoemlijk veel te bieden: bossen, rivieren, lange kuststroken, berglandschappen. Je kan hier dan ook gemakkelijk je vakantie doorbrengen of tijdens een weekendje de hoofdstad Parijs.

De Franse Rivièra is ongetwijfeld de meest geliefde kust van Europa. Het aangename klimaat en de overweldigende landschappen lokken sinds het begin van de vorige eeuw filmsterren, prinsen en miljonairs. Hier is rijkdom de norm. De Côte d’Azur is echter ook onlosmakelijk verbonden met het werk van kunstenaars als Matisse, Picasso, Modigliani en Cocteau, die er geïnspireerd werden door het mediterrane licht en het fraaie landschap.

De Provence ligt in de zonovergoten zuid-oosthoek van Frankrijk, en is één van de meest tot de verbeelding sprekende streken. Geurige lavendelvelden, kleurrijke markten, hooggelegen dorpjes, krekels, pastis en jeu de boules, zon en zee… het lijkt wel het paradijs op aarde

De regio Ile de France kan beschouwd worden als het hart van Frankrijk. Naast de de hoofdstad Parijs heeft deze streek nog heel wat te bieden, zoals een bezoek aan de tuinen van Versailles en het kasteel van Rambouillet, een wandeling door het bosrijke Fontainebleau of een boottocht langs de Seine.

Leuke trendy reisgids van de stad. Aan de hand van een aantal wandelingen kom je op de leukste plekken terecht. Natuurlijk worden de trendy adressen van accommodatie, restaurants, kroegen, dance, musea en shoppen niet vergeten.