Australie

Ongewone landschappen met ongewone bewoners ‘down under’. Bloeiende ‘desert pea’ in een zinderende woestijn, kleurige koraalriffen in het Great Barrier Reef, reusachtige krokodillen in weelderige moeraslanden, koala’s in een geurend eucalyptusbos, manshoge kangoeroes hoppend door de ‘outback’, Tasmaanse duivels op alpiene hoogte, vreemdsoortige vogelbekdieren in mysterieuze regenwouden. Volg de Songlines van de Aboriginals naar de Dreamtime.

Australië is een land van prachtige gevarieerde uitgestrekte landschappen. In bepaalde gebieden kan je binnen 1000 kilometer heuvels vol groen, rotsige canyon’s en vlakke dorregebieden tegenkomen. Een land gevuld dus met allerlei verschillende invloeden. De vriendelijke, relaxte en gastvrije Australiërs leven een ongedwongen leven en genieten van hun land. Er is afwisseling genoeg, de seizoenen zijn anders, het licht is anders, zelfs de kleur van de aarde is anders, vergeleken met andere werelddelen! Met een bijzondere hoofdstad en een mooie cultuur is er voor iedereen wat te vinden in Australië.
Australie bestaat uit zes staten, New South Wales, Victoria, Tasmanie, South Australia, Western Australia en Queensland en twee territoria Northern Territory en Australian Capital Territory. Naast dat ze allemaal een eigen regering hebben, heeft elke staat en elk territorium een eigen karakter. Zo is Northern Territory bijvoorbeeld de “Outback State” met uitgestrekte rode woestijngebieden waar je bijna niemand tegenkomt. In tegenstelling tot Victoria, de “Garden State”, waar steden en dorpen worden afgewisseld met groene heuvels en bossen. In elke staat is er zeker voor iedereen wat te zien en te doen!

Vanuit iedere grote stad in Down Under kun je een start maken voor je trip door Australie. Je kan alle kanten op zowel per vliegtuig als met de trein, bus, motor, camper of auto.

De perfecte reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelf standige reiziger.
Praktische informatie over hoe je er het beste kunt reizen: slapen, eten, vervoer, excursies
Lonely Planet Australie
Meer reisgidsen Australie